11/3/13

Παραλίες

Παραλία Λιβανατών

Ακριβώς δίπλα στο λιμάνι εκτείνεται η στρογγυλή παραλία Λιβανατών με τα ρηχά νερά, κατάλληλη για μικρούς κολυμβητές. Είναι στρωμένη με άμμο. Διαθέτει ομπρέλες, σκιερή παιδική χαρά και στις παρυφές της κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν φοίνικες. Προχωρώντας στον παραλιακό δρόμο με
κατεύθυνση αριστερά του λιμανιού συναντάμε μια πανέμορφη βοτσαλωτή παραλία στη θέση Αγριελιά. Διαθέτει ομπρέλες σκεπασμένες με ξερά φύλλα φοινίκων και αποδυτήριο-ντουζιέρα επενδυμένη με το ίδιο υλικό. Τα ψαλιδωτά φύλλα των φοινίκων αφήνουν τη σκιά τους στα βότσαλα.
Συνεχίζοντας στον χωμάτινο πλέον δρόμο οι διαδοχικές στροφές αποκαλύπτουν βραχώδη γλυπτά μέσα στη θάλασσα, ενώ σε κάποια σημεία, όταν η θάλασσα υποχωρεί, αφήνει πίσω της αμμώδεις νησίδες γεμάτες κοχύλια. Μετά από λίγο συναντάμε τον αρχαιολογικό χώρο Κύνος.



Παραλία Πλύστρα

Κατεβαίνοντας προς τη θάλασσα συναντάμε την αμμώδη παραλία Πλύστρα, η εικόνα της οποίας αλλάζει ανάλογα με τις διαθέσεις της παλίρροιας. Είναι ήσυχη και ενδείκνυται για ζωγραφική στην άμμο.



Παραλία Αϊ Γιάννη

Λίγα μέτρα μακρύτερα εκτείνεται η γοητευτική παραλία Αϊ Γιάννη. Είναι στρωμένη με ποικιλόχρωμη άμμο και ψιλό βότσαλο και η κλίση της είναι ανηφορική. Τα γάργαρα, ρηχά νερά της, η καμπύλη ακτογραμμή της, η φυσική σκίαση που προσφέρουν τα αλμυρίκια και τα πλατάνια προκαλούν και προσκαλούν τους ανέμελους ταξιδιώτες να γευτούν τη νωχελική αγκαλιά της. Κατακόρυφα πάνω από την παραλία στέκεται το ξωκλήσι του Αϊ Γιάννη. Η παραλιακή διαδρομή διακόπτεται στην παραλία Πύργου, απ’ όπου ανηφορίζουμε για να φθάσουμε μετά από λίγο στον αμφιθεατρικό οικισμό Πλύστρα. Πάνω στο δρόμο, στον οικισμό, συναντάμε την πέτρινη παλιά βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που προσκαλεί τους διαβάτες να σταθμεύσουν και να ανανεώσουν τα αποθέματα πίστης και δύναμης μέσα σε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας, ομορφιάς και απλότητας, στη σκιά των
ασβεστωμένων κυπαρισσιών που την τριγυρίζουν.

Παραλία Σχοινιάς

Ανεβαίνοντας ξανά στον ομώνυμο οικισμό κατευθυνόμαστε προς την πολυσύχναστη, οργανωμένη παραλία Σχοινιάς. Είναι εκτεταμένη, στρωμένη με ψιλή άμμο και τα πλατάνια και οι φοίνικες που φύονται κατά μήκος της προσφέρουν οάσεις δροσιάς. Συγκεντρώνει κυρίως νεαρό κόσμο που απολαμβάνει τα καθαρά νερά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου