11/3/13

Σκάλα Αταλάντης

Δίπλα στην εθνική οδό, σε απόσταση 6 χλμ. από την Αταλάντη, βρίσκεται ο πανέμορφος, παραθαλάσσιος οικισμός Σκάλα Αταλάντης, που αποτελεί γνωστό παραθεριστικό κέντρο εδώ και δεκαετίες. Η νωχελική ατμόσφαιρα, η απλότητα του τοπίου σε συνδυασμό με το χαμόγελο και τη φιλόξενη διάθεση των ντόπιων ταξιδεύει τους επισκέπτες σε άλλες εποχές, όπου οι διακοπές είχαν προορισμό την καρδιά. Μπροστά στον οικισμό με την ικανοποιητική τουριστική υποδομή απλώνεται ο κόλπος της Αταλάντης με το καταπράσινο Αταλαντονήσι δεξιά και τα δίδυμα νησάκια Αγ.Νικόλαος και Πρασονήσι.



Παραλία Σκάλα

Η παραλία της Σκάλας έχει φιλοξενήσει στην αγκαλιά της χιλιάδες λουόμενους.Είναι στρωμένη με ψιλή, ξανθή άμμο κατάλληλη για την κατασκευή κάστρων και για απόλυτη χαλάρωση. Βραβευμένη για μια ακόμη χρονιά με γαλάζια σημαία για την καθαρότητα των νερών και της ακτής της. Θεωρείται κατάλληλη για παιδιά καθώς τα νερά της δεν βαθαίνουν απότομα. Είναι εξοπλισμένη με ομπρέλες, ντους και ναυαγοσωστικό παρατηρητήριο. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν κούνιες, τσουλήθρες, εγκαταστάσεις για beach volley και ποδόσφαιρο. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ θα βρουν στη Σκάλα τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις θαλασσινές τους περιπέτειες.



Στις παρυφές της φύονται φοίνικες και αλμυρίκια. Ο περιβάλλων χώρος είναι στρωμένος με γκαζόν και προσφέρεται για κολατσιό και για μεσημεριανή ανάπαυλα.
Ακριβώς στο κέντρο της, μέσα στην άμμο, υπάρχει ένα μικρό, παραθαλάσσιο καφέ για άμεση πρόσβαση σε ροφήματα, αναψυκτικά, κοκτέιλ κ.ά. Δίπλα στον παραλιακό δρόμο υπάρχουν στη σειρά πολλές γραφικές ψαροταβέρνες, με όμορφες σκιερές αυλές, όπου μπορείτε να απολαύσετε τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά του Οπούντιου κόλπου. Στον παραλιακό δρόμο υπάρχουν ακόμη ψησταριές, καφέ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μίνι μάρκετ. Στην είσοδο του οικισμού βρίσκεται το λιμάνι της Σκάλας, που δύναται να φιλοξενήσει μεγάλα και μικρά σκάφη. Εκεί δένουν και τα πολύχρωμα ψαροκάικα των ντόπιων ψαράδων, από τους οποίους μπορείτε να προμηθευτείτε ψάρια τις πρωινές ώρες. Για θαλασσινές διαδρομές και εξερευνήσεις των γειτονικών νησιών, της Εύβοιας και των Σποράδων, διατίθενται προς ενοικίαση ιστιοπλοϊκά σκάφη.



Ο επίπεδος παραλιακός δρόμος συνεχίζει δεξιά του λιμανιού και φθάνει μέχρι την παραλία Παλιομάγαζα και τον υγροβιότοπο της Σκάλας. Πρόκειται για μια διαδρομή που αξίζει να την περπατήσετε ή να την ακολουθήσετε με ποδήλατο πριν χαράξει ή μόλις βασιλέψει ο ήλιος. Η
ησυχία και η φυσική ομορφιά του τοπίου θα σας χαρίσουν στιγμές ηρεμίας και θετικής ενέργειας. Οι δεινοί ποδηλάτες μπορούν, με ορμητήριο τη Σκάλα, να χαράξουν πορεία για το λιμάνι της Αρκίτσας. Η διαδρομή είναι βατή, χωρίς ανηφόρες και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.
Μεγάλη γιορτή οργανώνεται στη Σκάλα ανήμερα της Αναλήψεως, στη διάρκεια της οποίας γίνεται περιφορά της εικόνας. Ακολουθεί πανηγύρι με ζωντανή μουσική και χορό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου