11/3/13

Εκδηλώσεις

Στο δήμο κάθε χρόνο διοργανώνονται:
  • Τις Αποκριές Καρναβάλι-Κούλουμα, που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.
  • Τον Ιούνιο το Xορωδιακό Φεστιβάλ με συμμετοχή χορωδιών απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας.
  • Την πρώτη Ιουλίου γιορτάζει το μοναστήρι των Αγ. Αναργύρων.Εκεί συγκεντρώνονται εκατοντάδες πιστοί από τα γειτονικά χωριά. Επίσης στις 12-13 Νοεμβρίου οι κάτοικοι της Αταλάντης τιμούν και λατρεύουν την ιερή εικόνα των Αγ. Αναργύρων. Ανεβαίνουν στο μοναστήρι και φέρνουν την εικόνα στην Αταλάντη, όπου γίνεται περιφορά σε ανάμνηση της έκκλησης βοήθειας για το κακό που είχε γίνει το 1918, λόγω της επιδημίας της ισπανικής γρίπης.
  • Τον Ιούλιο η Γιορτή της Σκάλας.
  • Στις 6 Αυγούστου, με αφορμή τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, γίνεται μεγάλη εμποροπανήγυρη. Πλήθος κόσμου συρρέει στην Αταλάντη για να παρελάσει μπροστά στους πάγκους του φημισμένου παζαριού της, το οποίο μάλιστα πραγματοποιείται συνεχώς εδώ και ενάμισι αιώνα. Το παζάρι και η βοή του διαρκούν μια ολόκληρη εβδομάδα. Το ίδιο διάστημα λαμβάνουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες κ.ά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Λοκρικό Σαλόνι, όπου παρουσιάζονται τα προϊόντα της λοκρικής γης.
  • Το Σεπτέμβριο η Γιορτή Κρασιού
Γεωγραφική Θέση

Είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Ρόδα, συνέχεια του όρους Χλωμού. Βρίσκεται σε απόσταση 146 χλμ. από την Αθήνα και 78 χλμ. από τη Λαμία. Απέχει 6 χλμ. δυτικά του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ και από εδώ διέρχεται ένας από τους οδικούς άξονες που συνδέουν το τμήμα αυτό της Κεντρικής Ελλάδας με τους Δελφούς, την Ιτέα, τη Ναύπακτο, την Πάτρα καθώς και
με άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Αμφίκλεια, Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού).



Τοπικά Προϊόντα

Ελιές
Λάδι
Κρασί
Δημητριακά
Μέλι
Οπωροκηπευτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου